Kystskipper
Starttidspunkt: 23.07.2025
Ansøgningsfrist: 15.05.2025
Uddannelsen foregår i Nuuk
Uddannelsesnummer: 380031
Ansøgningsblanket: Ansøgning om uddannelse Grønland
Uddannelsens indhold:
Kystskipperuddannelsen er teoretisk, og indeholder simulator sejlads. Der undervises bl.a. i navigation, vagttjeneste, meteorologi, motorlœre, søsikkerhed, brandbekœmpelse, skibsadministration, søret, sømandsskab, dansk og engelsk og behandling af farlig gods.
Kystskipper er ligestillet med Fiskeskipper af 3. grad dog med et ekstra modul indbygget, nemlig lastbehandling.
Arbejdsområde:
Styrmand eller skipper på handelsskibe op til 500 BT. Skipperens arbejde er at navigere og at føre skib. Han skal ligeledes lede losning og lastning af skibet. I det hele taget fungerer styrmanden/skipperen som arbejdsleder, også i forbindelse med vedligeholdelse og reparationer af luger, losse- og lastegrej, dœk og meget andet.
Varighed:
Uddannelsen til kystskipper tager 6 måneder
Adgangskrav:
Hvis du vil starte på uddannelsen til kystskipper vil der være følgende adgangskrav:
- Du skal have bestået folkeskolen afgangsprøve
- Har du gennemført grundkursus for skibsassistenter på en søfartsskole eller et skoleskib, kræver det enten 12 måneders sejltid som styrmandsaspirant eller 18 måneders sejltid som ubefaren skibsassistent
- Du kan også komme ind med 15 måneders sejltid som ubefaren skibsassistent. Så skal du til gengæld have gennemført afslutningskursus for skibsassistenter.
- Har du en faglig uddannelse (jern og metal, 3-4 år) og et 10 ugers maritimt kursus på en søfartsskole, er adgangskravet 12 måneders sejltid som skibsassistent.
- Har du en faglig uddannelse som skibsmekaniker, kan du starte direkte. Som minimum skal 12 måneders sejltid være en del af skibsmekanikeruddannelsen
- Desuden skal du have en gyldig sundhedsattest attest for søfarende (Blå Bog).
Økonomi:
Der kan søges om uddannelsesstøtte